Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ośmiornicy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z ośmiornicy to przepis na wykwintną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ośmiornica
    mrożona
  • 10 łyżek  oliwa z oliwek
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
    posiekany
  • 4 łyżki  ocet jabłkowy
  • 1 garść  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 łyżka  kapary
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ośmiornicę włóż do garnka, zalej ją szklanką wody z dodatkiem 3 łyżek oliwy. Dodaj obraną całą cebulę i gotuj pod przykryciem, aż cebula będzie miękka.
  2. Ugotowaną ośmiornicę odcedź, pokrój na mniejsze kawałki i zostaw do ostygnięcia.
  3. W miseczce wymieszaj 7 łyżek oliwy, ocet, sól i pieprz. Powstałym sosem polej ośmiornicę i wymieszaj. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę i kapary. Wymieszaj. Przed podaniem odstaw na 30 minut, by smaki się połączyły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Odkryj smaki krajów morza śródziemnego


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

ośmiorniceprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE