Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.07.2024 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z owoców, pestek i orzechów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  łuskanego słonecznika
  • 200 g  łuskanej dyni
  • 5-6 łyżek  posiekanych orzechów włoskich
  • puszka ananasa
  • puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Słonecznik upraż razem z dynią na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia. Ananasy i brzoskwinie odsącz z zalewy zachowując syrop. Następnie pokrój owoce w kostkę.
  2. Owoce i pestki wrzuć do miski. Dodaj po kilka łyżek syropu z ananasa i brzoskwiń. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE