Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z owoców, pestek i orzechów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  łuskanego słonecznika
  • 200 g  łuskanej dyni
  • 5-6 łyżek  posiekanych orzechów włoskich
  • puszka ananasa
  • puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Słonecznik upraż razem z dynią na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia. Ananasy i brzoskwinie odsącz z zalewy zachowując syrop. Następnie pokrój owoce w kostkę.
  2. Owoce i pestki wrzuć do miski. Dodaj po kilka łyżek syropu z ananasa i brzoskwiń. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE