Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki papryka żółta
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1/2 sztuki ogórek zielony
- 4 gałązki natka pietruszki
- 1 gałązka oregano
- 1/2 sztuki cytryna
- 3 łyżki oliwa
- 1 łyżka sos worcester
- 1 szczypta sól
- pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki i oregano opłucz i posiekaj.
- Rzodkiewki oczyść, umyj, osusz i pokrój w plasterki. Ogórek umyj, pokrój w kostkę.
- Do miski wrzuć pokrojoną paprykę. Dodaj rzodkiewki, ogórek oraz posiekane zioła. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- W oddzielnej misce wymieszaj sok z cytryny, sól, sos worcester, pieprz oraz oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki