Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g pieczarki
średnie - 1 sztuka por
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 2 łyżki majonez
- 1 łyżka majeranek
suszony - sól
do smaku - pieprz ziołowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki obierz, oprósz solą oraz pieprzem. Pora pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z pieczarkami. Tak przygotowane składniki ułóż na sitku umieszczonym nad naczyniem z gotującą się wodą. Gotuj przez 25 minut.
- Przed podaniem polej składniki sosem z oliwy, majonezu i majeranku. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa