Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pieczarkami i ogonówką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży słoik marynowanych pieczarek
  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 200 g  ogonówki
  • 3 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo. Pieczarki i kukurydzę odsącz z zalewy.
  2. Szynkę i jajka pokrój w kostkę, a pieczarki w cienkie plasterki. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. W miseczce układaj kolejno: ryż, szynkę i 1/2 kukurydzy, posmaruj sosem majonezowo-jogurtowym. Następnie ułóż pozostałą kukurydzę, posyp jajkami i wyłóż pieczarki. Wierzch udekoruj natką pietruszki. Gotową sałatkę wstaw na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE