Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pieczoną makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 15 dag  pieczonej lub wędzonej makreli
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki awokado
  • 1/2 łyżeczki  oliwy
  • 1.5 łyżeczek  musztardy Dijon
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 2 łyżki  kiełków do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Z makreli usuń skórę i ości. Mięso podziel na niewielkie kawałki.
  2. Ogórka kiszonego i paprykę pokrój w drobną kostkę. Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i utrzyj go z oliwą oraz musztardą na gładką masę.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Sałatką wypełnij wydrążone połówki awokado. Podawaj na talerzu udekorowanym kiełkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE