Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 15 dag pieczonej lub wędzonej makreli
- 1 sztuka ogórek kiszony
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1/2 sztuki awokado
- 1/2 łyżeczki oliwy
- 1.5 łyżeczek musztardy Dijon
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- 2 łyżki kiełków do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z makreli usuń skórę i ości. Mięso podziel na niewielkie kawałki.
- Ogórka kiszonego i paprykę pokrój w drobną kostkę. Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i utrzyj go z oliwą oraz musztardą na gładką masę.
- Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Sałatką wypełnij wydrążone połówki awokado. Podawaj na talerzu udekorowanym kiełkami.
Źródło przepisu: przyślij przepis!