Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki kwaskowe jabłka
- sok z cytryny
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 200 g pieczonej wieprzowiny
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- kilka liści sałaty
- Sos
- 1/2 szklanki jogurtu orzechowego
- 1 sztuka dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- zielony marynowany pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obierz jabłka, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w słupki. Następnie skrop sokiem z cytryny.
- Mięso pokrój w małą kostkę, a oczyszczone papryki w cienkie paski.
- Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, ułóż na dnie półmiska, wyłóż na nie wymieszane składniki sałatki.
- Jogurt zmiksuj z rozdrobnionym awokado, dopraw sokiem z cytryny, solą i wymieszaj z zielonym pieprzem. Przed podaniem polej sałatkę sosem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy