Dzisiaj jest: Środa, 17.04.2024 Imieniny: Roberta i Patrycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pieczonej papryki i anchois


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka anchois
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 sztuk dużych czerwonych papryk
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka mały słoik czarnych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • świeża bazylia
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Anchois odsącz z zalewy i polej sokiem z cytryny.
  2. Papryki umyj, osusz i ułóż na blasze. Piecz w temperaturze 200 st. C, aż skórka będzie czarna. Następnie wyjmij papryki z piekarnika, zawiń w torebkę foliową i odłóż na 20 minut. Po tym czasie wyjmij papryki z folii, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i skórkę, a miąższ pokrój na 3-centymetrowe paski.
  3. Do miski wrzuć odsączone oliwki, posiekany czosnek, pokrojoną paprykę. Polej wszystko oliwą i wymieszaj. Następnie ułóż papryki z oliwkami na talerzu. Dodaj pokrojone na ósemki jajka oraz świeże listki bazylii. Tak przygotowaną sałatkę posyp pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE