Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z pieczonej papryki i sera feta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 2 sztuki żółte papryki
  • 300 g  sera feta
  • sól
  • pieprz kolorowy
    Sos
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  octu jabłkowego
  • oregano
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wymieszaj z cukrem, octem i solą.
  2. Czerwone i żółte papryki umyj, osusz i zawiń w folię alumniową. Piecz 25 minut w 160 st. C. Po tym czasie wyjmij papryki z folii i włóż do foliowych torebek. Zamknij je i odłóż, żeby papryka ostygła. Z ostudzonej papryki zdejmij skórkę.
  3. Obraną paprykę pokrój w paski, a fetę w kostkę. Wrzuć oba składniki do miski i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym wcześniej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE