Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z pieczonym oscypkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki oscypki
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  mixu sałat
    Sos
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego lub balsamicznego
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wymieszaj z octem winnym. Następnie dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
  2. Sałatę przełóż do miski i polej wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw na 10 minut.
  3. Pomidory pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry grubości 1 cm i upiecz na suchej patelni na złoty kolor.
  4. Na talerze wyłóż sałatę oraz pomidory i połóż na nich upieczony oscypek. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE