Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki oscypki
- 4 sztuki pomidory
- 1 opakowanie mixu sałat
- Sos
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego lub balsamicznego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę wymieszaj z octem winnym. Następnie dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
- Sałatę przełóż do miski i polej wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw na 10 minut.
- Pomidory pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry grubości 1 cm i upiecz na suchej patelni na złoty kolor.
- Na talerze wyłóż sałatę oraz pomidory i połóż na nich upieczony oscypek. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka