Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z pokrzywy i mniszka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • garść liści pokrzywy
  • 2 sztuki garści liści mniszka
  • 120 g  łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka  soku z kiszonej kapusty
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/2 sztuki małej cebuli

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrzywę i mniszka umyj, osusz i posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  2. Pokrzywę przełóż do miski. Skrop sokiem z cytryny wymieszanym z sokiem z kiszonej kapusty. Dodaj oliwę, cebulę, mniszek oraz orzechy. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE