Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z pomarańczy i oliwek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki średnie pomarańcze
  • 1 szklanka  czarnych oliwek
  • 2 sztuki średnie czerwone cebule
  • 1/4 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka  miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Przełóż do miski, polej dwoma łyżkami oleju, oprósz solą. Odstaw na 10 minut. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  2. Pomarańcze dokładnie wyszoruj, sparz, obierz ze skórki, dokładnie oczyść i pokrój w niezbyt grube plasterki. Ułóż je na talerzu. Polej resztą oleju wymieszanego z miodem, solą i pieprzem.
  3. Obłóż cebulą i oliwkami. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE