Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 15 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1/2 sztuki papryka czerwona
- 1/2 sztuki cebula czerwona
- 1/4 kostki ser feta
- 1 łyżka oliwa
- 10 listków bazylia
- sól morska
do smaku - pieprz ziołowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Pozostałe warzywa dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidorki przetnij na połówki. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Ser odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki włóż do miski i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj listki bazylii, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki