Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki pomidory
2 sztuki mandarynki
1 sztuka awokado
1 sztuka jabłko
1 opakowanie kiełków
garść pestek słonecznika
świeża mięta
- Dressing
3 łyżki płynnego miodu
sok wyciśnięty z limonki
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce i warzywa umyj, osusz. Pomidory pokrój na ósemki, jabłka i awokado na półplasterki. Mandarynki podziel na cząstki.
- Składniki układaj na kiełkach. Dekoruj listkami świeżej mięty i posyp pestkami słonecznika.
- Miód wymieszaj z sokiem z limonki i tak powstałym dressingiem polej sałatkę.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!