Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
5 sztuk środkowych liści sałaty lodowej
1 pęczek rzodkiewek
2 sztuki pomidory
1 sztuka czerwona cebula
100 g pieczarek
sok z cytryny
- Sos serowy
5 łyżek śmietany 12%
50 g startego żółtego sera
1 łyżka świeżej posiekanej bazylii
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czystą sałatę porwij na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w półplasterki rzodkiewki i pomidory. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a pieczarki w plasterki i dorzuć do pozostałych składników. Skrop wszystko sokiem z cytryny.
- Śmietanę wymieszaj z serem, bazylią, pietruszką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy