Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 sztuki pomidory
1 sztuka papryka żółta
1 sztuka seler korzeniowy
małysok z cytryny
do smakusól
do smakupieprz
do smaku3 łyżki olej
2 łyżki ocet balsamiczny
2 łyżki cukier
2 łyżki natka pietruszki
posiekana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Paprykę rozdrobnij. Seler obierz, pokrój w cienkie paseczki, sparz, odsącz i skrop sokiem z cytryny.
- Olej wymieszaj z octem, cukrem, solą oraz pieprzem. Połącz ze składnikami sałatki, wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy