Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej doskonale sprawdzi się zarówno jako dodatek do zimnych mięs jak i jako samodzielna przekąska.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pomidory
  • 500 g  fasolka szparagowa
  • 1 sztuka  cebula
    duża
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  ocet winny
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
  • 100 g  ser feta
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Fasolkę umyj, oczyść i odetnij końce strączków. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obierz, pokrój w krążki i sparz. Następnie przelej zimną wodą, odcedź. Wymieszaj fasolkę, pomidory i cebulę.
  3. Z oliwy, pieprzu, octu i szczypty soli przygotuj sos. Polej nim sałatkę. Posyp pokruszonym serem i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE