Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki pomidory
500 g fasolka szparagowa
1 sztuka cebula
duża
- Sos:
3 łyżki oliwa
1 łyżka ocet winny
sól
do smakupieprz biały
do smaku100 g ser feta
2 łyżki natka pietruszki
posiekana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Fasolkę umyj, oczyść i odetnij końce strączków. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki.
- Cebulę obierz, pokrój w krążki i sparz. Następnie przelej zimną wodą, odcedź. Wymieszaj fasolkę, pomidory i cebulę.
- Z oliwy, pieprzu, octu i szczypty soli przygotuj sos. Polej nim sałatkę. Posyp pokruszonym serem i natką pietruszki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne