Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki pory
- 4-5 sztuk jajek
- 1 sztuka puszka groszku konserwowego
- 1 sztuka mały słoik pieczarek
- 2-3 sztuki ogórki konserwowe
- 4-5 łyżek majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
- Pory drobno pokrój, sparz wrzątkiem z łyżeczką soli przez 15-20 minut i odcedź. Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę.
- Do miski wrzuć jajka, pory, pieczarki, ogórki, groszek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Tak powstałym sosem zalej warzywa. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka