Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z pora z groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 4-5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1 sztuka mały słoik pieczarek
  • 2-3 sztuki ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Pory drobno pokrój, sparz wrzątkiem z łyżeczką soli przez 15-20 minut i odcedź. Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miski wrzuć jajka, pory, pieczarki, ogórki, groszek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Tak powstałym sosem zalej warzywa. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE