Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g ser ricotta
1 garść rukola
1 garść roszponka
1 garść sałata masłowa
1 garść sałata lodowa
2 sztuki pomidory
średnie1 sztuka cebula czerwona
sól
do smakupieprz
świeżo zmielony, do smaku1 opakowanie sos koperkowo-ziołowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie sałaty opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Sałaty ułóż w półmisku.
- Pomidory umyj, pokrój w kawałki i ułóż na sałacie. Ser pokrój w kostkę i ułóż pomiędzy pomidorami. Cebulę obierz, pokrój w krążki i dodaj do sałatki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Przygotuj sos koperkowo-ziołowy według przepisu na opakowaniu. Następnie skrop nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo