Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ricottą i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z ricottą i pomidorami najlepiej podawać z pieczywem. Danie będzie świetną przekąską lub drugim śniadaniem do pracy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  ser ricotta
  • 1 garść  rukola
  • 1 garść  roszponka
  • 1 garść  sałata masłowa
  • 1 garść  sałata lodowa
  • 2 sztuki  pomidory
    średnie
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 opakowanie  sos koperkowo-ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie sałaty opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Sałaty ułóż w półmisku.
  2. Pomidory umyj, pokrój w kawałki i ułóż na sałacie. Ser pokrój w kostkę i ułóż pomiędzy pomidorami. Cebulę obierz, pokrój w krążki i dodaj do sałatki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Przygotuj sos koperkowo-ziołowy według przepisu na opakowaniu. Następnie skrop nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE