Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 150 g ser ricotta
- 1 garść rukola
- 1 garść roszponka
- 1 garść sałata masłowa
- 1 garść sałata lodowa
- 2 sztuki pomidory
średnie - 1 sztuka cebula czerwona
- sól
do smaku - pieprz
świeżo zmielony, do smaku - 1 opakowanie sos koperkowo-ziołowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie sałaty opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Sałaty ułóż w półmisku.
- Pomidory umyj, pokrój w kawałki i ułóż na sałacie. Ser pokrój w kostkę i ułóż pomiędzy pomidorami. Cebulę obierz, pokrój w krążki i dodaj do sałatki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Przygotuj sos koperkowo-ziołowy według przepisu na opakowaniu. Następnie skrop nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo