Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z roszponką i melonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  roszponki
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1/2 sztuki melona
  • kilka plastrów fileta z wędzonego kurczaka
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 4 łyżki  oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Roszponkę umyj, osusz, usuń ogonki. Ogórka i pomidory pokrój w ćwierć plasterki. Wymieszaj z roszponką.
  2. Kurczaka pokrój w wąskie paski. Melona przetnij, usuń pestki, łyżeczką wydrąż kulki z miąższu.
  3. Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Warzywa wyłóż na talerz, a następnie dodaj mięso i kulki melona. Polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE