Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie roszponki
- 2 sztuki duże pomidory
- 1/2 sztuki melona
- kilka plastrów fileta z wędzonego kurczaka
- 1/2 sztuki ogórka
- 4 łyżki oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz ziołowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Roszponkę umyj, osusz, usuń ogonki. Ogórka i pomidory pokrój w ćwierć plasterki. Wymieszaj z roszponką.
- Kurczaka pokrój w wąskie paski. Melona przetnij, usuń pestki, łyżeczką wydrąż kulki z miąższu.
- Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
- Warzywa wyłóż na talerz, a następnie dodaj mięso i kulki melona. Polej sosem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!