Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z roszponką i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z roszponką i mozzarellą najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Dla urozmaicenia przepisu można dodać również zielone oliwki.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 5 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    mała
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 2 garści  oliwki
    czarne
  • 4 garści  roszponka
  • 1 opakowanie  sos włoski do sałatek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Roszponkę umyj, osusz. Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ser odcedź i pokrój w kostkę.
  3. Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski. Dodaj odsączoną kukurydzę i oliwki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE