Dzisiaj jest: Wtorek, 29.11.2022 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z roszponką i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z roszponką i mozzarellą najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Dla urozmaicenia przepisu można dodać również zielone oliwki.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 5 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    mała
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 2 garści  oliwki
    czarne
  • 4 garści  roszponka
  • 1 opakowanie  sos włoski do sałatek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Roszponkę umyj, osusz. Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ser odcedź i pokrój w kostkę.
  3. Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski. Dodaj odsączoną kukurydzę i oliwki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE