Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 kulka ser mozzarella
- 5 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1 sztuka cebula czerwona
mała - 3 łyżki kukurydza konserwowa
- 2 garści oliwki
czarne - 4 garści roszponka
- 1 opakowanie sos włoski do sałatek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Roszponkę umyj, osusz. Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ser odcedź i pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski. Dodaj odsączoną kukurydzę i oliwki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo