Dzisiaj jest: Sobota, 13.07.2024 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki garście świeżej roszponki
  • 4 sztuki jajka
  • 5-6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki małe oscypki
  • 2 łyżki  suszonej, prażonej cebulki
  • sól
  • pieprz
  • sos czosnkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ćwiartki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, a oscypki w plasterki. Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na dużym, płaskim talerzu.
  2. Na roszponce ułóż przygotowane jajka, pomidorki oraz ser, posyp prażoną cebulką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Przed podaniem sałatkę polej sosem czosnkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE