Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki garście świeżej roszponki
  • 4 sztuki jajka
  • 5-6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki małe oscypki
  • 2 łyżki  suszonej, prażonej cebulki
  • sól
  • pieprz
  • sos czosnkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ćwiartki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, a oscypki w plasterki. Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na dużym, płaskim talerzu.
  2. Na roszponce ułóż przygotowane jajka, pomidorki oraz ser, posyp prażoną cebulką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Przed podaniem sałatkę polej sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE