Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.04.2024 Imieniny: Leona i Łukasza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z roszponki i tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 25 dag  roszponki
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 2 sztuki pomidory
  • 70 g  oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Roszponkę umyj, osusz, pokrój i wrzuć do miski. Dodaj tuńczyka odsączonego z zalewy oraz oliwki.
  2. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Oba składniki wrzuć do roszponki.
  3. Dopraw wszystko solą, pieprzem oraz bazylią i polej oliwą. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE