Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g rukola
- 250 dag łosoś
świeży, bez ości - sok z cytryny
do smaku - 3 sztuki ziemniaki
ugotowane - 2 łyżki majonez
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1/2 łyżeczki pieprz
świeżo zmielony - sól
do smaku - 2 łyżki olej
do smażenia - 3 sztuki pomidory
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia umyj, osusz, oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Obsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, przez 3 minuty na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień, nakryj pokrywką i duś przez 15 minut. Ostudź.
- Ziemniaki pokrój w kostkę, obsmaż na łyżce oleju. Odstaw do ostygnięcia.
- Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Ułóż w salaterce.
- Dodaj rozdrobnioną rybę, ziemniaki i delikatnie wymieszaj. Polej majonezem wymieszanym z jogurtem, dopraw pieprzem i ponownie wymieszaj.
- Pomidory pokrój w ósemki, ułóż na wierzchu sałatki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy