Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
100 g wędzonego łososia
garść rukoli
garść liści młodego szpinaku
100 g fety
8 sztuk kawałków suszonych pomidorów
1 łyżka kaparów
- Sos
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia podziel na mniejsze kawałki. Pomidory sparz i pokrój w paski.
- Na talerzach rozłóż listki rukoli i szpinaku. Na nich ułóż kawałki łososia oraz pomidory. Wierzch posyp pokruszoną fetą i kaparami.
- Olej z orzechów wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: moje smaki życia