Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z rukolą, szpinakiem i wędzonym łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  wędzonego łososia
  • garść rukoli
  • garść liści młodego szpinaku
  • 100 g  fety
  • 8 sztuk kawałków suszonych pomidorów
  • 1 łyżka  kaparów
    Sos
  • 2 łyżki  oleju z orzechów włoskich
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia podziel na mniejsze kawałki. Pomidory sparz i pokrój w paski.
  2. Na talerzach rozłóż listki rukoli i szpinaku. Na nich ułóż kawałki łososia oraz pomidory. Wierzch posyp pokruszoną fetą i kaparami.
  3. Olej z orzechów wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE