Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rukoli i truskawek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rukoli i truskawek to przepis na szybką przekąskę. Zamiast fety można użyć sera pleśniowego.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  rukola
  • 1/2 opakowania  ser feta
  • 100 g  truskawki
    Sos:
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę umyj, osusz. Truskawki umyj, oczyść z szypułek, a większe sztuki przekrój. Ser feta pokrój w kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj.
  3. W oddzielnej miseczce wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

rukolatruskawkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE