Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g rukola
- 6 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1 opakowanie serek bałkański
- 1 sztuka papryka czerwona
- Sos:
- 1 łyżka miód
- 1 łyżeczka musztarda
dijon - 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnek
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz. Pomidorki umyj, osusz i przetnij na połówki. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Serek pokrój w kostkę.
- Do małego słoiczka włóż miód, musztardę, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pieprz oraz sól. Zakręć słoik i potrząsaj nim, aż składniki się połączą.
- Na talerzu rozłóż sałatę, na niej ułóż paski papryki i połówki pomidorków. Posyp wszystko kostkami sera. Na koniec polej sosem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis