Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ryżem i wędzoną makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 20 sztuk czarnych oliwek
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka wędzona makrela
    Sos
  • 6 łyżek  oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę i ogórek umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Olej wlej do miseczki. Dodaj sok cytrynowy, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Do miski wsyp ugotowany ryż. Dodaj pokrojone warzywa i polej wcześniej przygotowanym sosem. Wymieszaj.
  4. Makrelę oczyść z ości, podziel na kawałki i dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE