Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z ryżem, jarmużem i kalafiorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 40 g  ugotowanego dzikiego ryżu
  • 50 g  różyczek kalafiora
  • 70 g  jarmużu
  • 150 g  pomidorków cherry
  • 2 łyżki  pestek słonecznika
  • 30 g  sera z niebieską pleśnią
  • 1 sztuka i 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotowany ryż wsyp do miski. Dodaj kalafiora, jarmuż, pomidorki oraz pestki słonecznika. Wierzch posyp pokruszonym serem.
  2. W misce wymieszaj sok z cytryny z oliwą i powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Women's Health


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE