Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka duży pęczek rzodkiewki
- 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- kilka liści sałaty
- Sos
- 200 g świeżego ogórka
- 1 opakowanie białego serka z czosnkiem
- 1 szklanka jogurtu śmietankowego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek obierz, pokrój na kawałki, zmiksuj z serkiem. Dodaj jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Wstaw do lodówki.
- Rzodkiewkę oczyść, umyj, osusz i pokrój w plasterki. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
- Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na dnie półmiska. Następnie wyłóż wymieszane składniki sałatki. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem i polej dipem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy