Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 główka sałaty masłowej
1 pęczek rzodkiewek
4 sztuki jajka ugotowane na twardo
2 sztuki dojrzałe pomidory
- Sos
5 łyżek oleju
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżeczka łagodnej musztardy
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę podziel na listki, umyj, osusz i porwij je na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
- W miseczce utrzyj sól z musztardą oraz miodem. Nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo olej. Na koniec dodaj sok z cytryny.
- W misce ułóż sałatę, plasterki rzodkiewki, ćwiartki pomidora oraz jajek. Polej wszystko sosem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka