Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty masłowej
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
    Sos
  • 5 łyżek  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżeczka  łagodnej musztardy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę podziel na listki, umyj, osusz i porwij je na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
  2. W miseczce utrzyj sól z musztardą oraz miodem. Nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo olej. Na koniec dodaj sok z cytryny.
  3. W misce ułóż sałatę, plasterki rzodkiewki, ćwiartki pomidora oraz jajek. Polej wszystko sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE