Dzisiaj jest: Piątek, 01.03.2024 Imieniny: Antoniny i Radosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewką i marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką i marchewką to przepis na świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  rukola
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  marchewka
    duża
  • 2 gałązki  mięta
  • 2 gałązki  estragon
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę opłucz, osusz. Marchewkę obierz, umyj i potnij w długie wstążki. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Połącz wszystkie składniki.
  2. Miętę i estragon opłucz, posiekaj. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj na jednolitą emulsję. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i przełóż na talerz.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

rzodkiewkamarchewprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE