Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem to świetny dodatek do mięs. Może również być oddzielną przekąską podawaną z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  rukola
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 pęczek  szczypior
  • 2 łyżki  słonecznik ziarna
  • 2 gałązki  tymianek
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę opłucz. Szczypior umyj, posiekaj. Rzodkiewki oczyść, ogórek umyj i pokrój w plasterki. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
  2. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni. Tymianek opłucz, posiekaj.
  3. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj tymianek oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy, wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp prażonymi pestkami słonecznika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

rzodkiewkaogórekprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE