Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką to dobre danie dla poprawy ciśnienia krwi i koncentracji. Jest tak za sprawą rzodkiewki, która stanowi źródło potasu.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  por
  • 6 liści  sałata
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
    Sos:
  • 1/2 szklanki  jogurt naturalny
  • 1/2 łyżeczki  pieprz
    grubo, świeżo mielony
  • 1 łyżeczka  cukier
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Pora umyj, pokrój w plasterki i przelej wrzątkiem. Rzodkiewki umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Na talerzu ułóż umyte liście sałaty. Wyłóż na nie startą rzodkiewkę i krążki pora.
  3. W miseczce wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Wierzch sałatki posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE