Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka por
- 6 liści sałata
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 łyżka koperek
posiekany
- Sos:
- 1/2 szklanki jogurt naturalny
- 1/2 łyżeczki pieprz
grubo, świeżo mielony - 1 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pora umyj, pokrój w plasterki i przelej wrzątkiem. Rzodkiewki umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Na talerzu ułóż umyte liście sałaty. Wyłóż na nie startą rzodkiewkę i krążki pora.
- W miseczce wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Wierzch sałatki posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy