Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g rukoli
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek dymki
5 sztuk młodych marchewek
1 sztuka awokado
sok z 1 cytryny
4 łyżki oliwy
3 łyżki sosu sojowego
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki obierz i razem z rzodkiewkami, rukolą i dymką umyj, osusz. Dymkę drobno posiekaj. Marchew pokrój we wstążki, a rzodkiewki w plasterki.
- Rukolę wrzuć do miski. Dodaj dymkę, marchew oraz rzodkiewkę. Awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do miski z warzywami. Wymieszaj.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj sok z cytryny, oliwę oraz sos sojowy. Dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!