Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka pomarańcze
1 główka sałata
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypior
200 g serek wiejski
1 sztuka cebula
- Sos:
2 łyżeczki sok z cytryny
1 łyżka oliwa
1 łyżeczka miód
sól
do smakupieprz kolorowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Pomarańczę obierz ze skórki, pokrój w plasterki i każdy przekrój na pół.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj posiekany szczypiorek i serek wiejski.
- W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo