Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mix sałat
z roszponką100 g salami
plasterki300 g serek wiejski
1/2 sztuki papryka czerwona
1/2 sztuki papryka żółta
5 sztuk rzodkiewki
4 sztuki jajka
1 łyżka szczypior
posiekanysól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mieszankę sałat umyj, osusz i przełóż do miski. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w dużą kostkę. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w 3-centymetrowe słupki. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Serki wiejskie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- W dużej salaterce warstwowo układaj mieszankę sałat, serek wiejski, plasterki salami, słupki papryki i kawałki jajka. Wierzch sałatki posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj odrazu po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka