Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 główka sałata
2 sztuki pomidory
1/2 sztuki ogórek zielony
1 sztuka papryka pomarańczowa
2 gałązki mięta
2 gałązki estragon
1 łyżka ocet winny
jasny3 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidory opłucz, pokrój w cząstki. Ogórek obierz, pokrój w słupki. Paprykę umyj, pokrój w paski. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
- Miętę i estragon posiekaj. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki