Dzisiaj jest: Piątek, 02.06.2023 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z sałaty lodowej, kiełków i grzanek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z sałaty lodowej, kiełków i grzanek to prosty przepis na szybką i smaczną przekąskę. Kiełki brokuła można zamienić np. na kiełki rzodkiewki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałata lodowa
  • 1/2 sztuki  ogórek zielony
  • 10 sztuk  pomidory suszone
    z zalewy
  • 1/2 opakowania  ser feta
  • 1 opakowanie  kiełki brokuła
  • 2 łyżki  słonecznik ziarna
  • 3 kromki  pieczywo
    razowe
  • 3 łyżki  oliwa
    z zalewy z pomidorów
  • 2 łyżeczki  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski.
  2. Pomidory pokrój w paski. Ogórek umyj, pokrój w talarki. Fetę pokrój w kostkę.
  3. Na suchej patelni upraż słonecznik. Następnie podsmaż na niej pokrojone w kostkę pieczywo, aż się zarumieni.
  4. Do sałaty dodaj kiełki i pozostałe składniki. Gotową sałatkęposyp grzankami i słonecznikiem. Skrop sosem przygotowanym z oliwy, soku cytrynowego, soli i pieprzu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE