Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 główka sałata lodowa
1/2 sztuki ogórek zielony
10 sztuk pomidory suszone
z zalewy1/2 opakowania ser feta
1 opakowanie kiełki brokuła
2 łyżki słonecznik ziarna
3 kromki pieczywo
razowe3 łyżki oliwa
z zalewy z pomidorów2 łyżeczki sok z cytryny
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski.
- Pomidory pokrój w paski. Ogórek umyj, pokrój w talarki. Fetę pokrój w kostkę.
- Na suchej patelni upraż słonecznik. Następnie podsmaż na niej pokrojone w kostkę pieczywo, aż się zarumieni.
- Do sałaty dodaj kiełki i pozostałe składniki. Gotową sałatkęposyp grzankami i słonecznikiem. Skrop sosem przygotowanym z oliwy, soku cytrynowego, soli i pieprzu.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka