Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
- 5 sztuk łodyg selera naciowego
- kawałek pora
- 100 g sera żółtego
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 sztuki ananasa z puszki
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju
- słodka papryka
- curry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem oraz papryką i odstaw na godzinę do lodówki. Zamarynowane mięso usmaż na patelni grillowej bez tłuszczu. Odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kostkę.
- Seler, ser oraz ananas pokrój w kostkę. Por i orzechy drobno posiekaj.
- Do miski wrzuć wszystkie składniki sałatki. Polej sosem przygotowanym z majonezu wymieszanego z jogurtem, pieprzem oraz curry. Wymieszaj sałatkę i udekoruj orzechami. Przed podaniem schłodź sałatkę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka