Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie seler konserwowy
słoik - 200 g szynka konserwowa
- 5 sztuk ogórki konserwowe
- 1 puszka kukurydza
- 200 g ser żółty
w kawałku - 1 sztuka ogórek zielony
- 3 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler odsącz na sicie, przepłucz zimną wodą. Następnie odciśnij z nadmiaru wody i pokrój w mniejsze kawałki.
- Ser żółty pokrój razem z szynką w kostkę. Ogórek obierz ze skórki i razem z ogórkami konserwowymi pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miseczki. Dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe