Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie seler konserwowy
słoik200 g szynka konserwowa
5 sztuk ogórki konserwowe
1 puszka kukurydza
200 g ser żółty
w kawałku1 sztuka ogórek zielony
3 łyżki majonez
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler odsącz na sicie, przepłucz zimną wodą. Następnie odciśnij z nadmiaru wody i pokrój w mniejsze kawałki.
- Ser żółty pokrój razem z szynką w kostkę. Ogórek obierz ze skórki i razem z ogórkami konserwowymi pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miseczki. Dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe