Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z selerem naciowym i imbirem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z selerem naciowym i imbirem to szybka w przygotowaniu przekąska. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, możesz zrezygnować z sosu tabasco.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  szpinak
  • 2 kawałki  seler naciowy
    łodygi
  • 2 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  pomarańcze
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 4 łyżki  oliwa
  • sos tabasco
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  imbir
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj, oderwij ogonki. Pomarańczę sparz, osusz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
  2. Seler naciowy umyj, pokrój w cienkie talarki. Marchewki obierz, umyj i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie wstążki. Szpinak połącz z marchewką oraz selerem.
  3. W occie winnym rozpuść szczyptę soli. Dodaj skórkę i sok z pomarańczy, 1/2 łyżeczki imbiru, kilka kropli tabasco i pieprz. Na koniec wlej 4 łyżki oliwy i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE