Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
ser żółty w plastrach
sałata strzępiasta zielona
sałata strzępiasta czerwona
roszponka
pomidor
winogrona zielone
filet z kurczaka
pestki granatu
sól
pieprz
oliwa
świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty poszarp na mniejsze kawałki i włóż do miseczki, dodaj pokrojone pomidory i winogrona.
- Kurczaka pokrój w paseczki, dopraw solą i pieprzem i podsmaż na odrobinie oleju na złoty kolor.
- Na sałacie ułóż zrolowany żółty ser, kurczaka i posyp pestkami granatu. Całość skrop sokiem z pomarańczy i oliwą.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku