Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 200 g serek wiejski
- 1 sztuka dymka
mała - 1/2 pęczki szczypior
- 2 sztuki pomidory
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 sztuka ogórek zielony
średnia - sól czosnkowa
do smaku - pieprz biały
mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Serek wiejski przełóż do miski. Rozdrobnij widelcem.
- Dymkę oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Rzodkiewki umyj, osusz, oczyść z liści i pokrój w kostkę. Ogórek umyj, osusz i razem ze skórką pokrój go w kostkę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój je w niedużą kostkę. Szczypiorek drobno posiekaj.
- Tak przygotowane warzywa dodaj do serka. Wierzch posyp szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka