Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g serek wiejski
- 1/2 sztuki papryka czerwona
- 1 sztuka pomidory
średni - 1/2 sztuki cebula
- bazylia
suszona, do smaku - rozmaryn
do smaku - zioła prowansalskie
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 5 liści sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z papryki usuń gniazdo nasienne. Pomidora sparz, obierz ze skórki. Cebulę obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
- Do warzyw dodaj serek wiejski, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią, ziołami i rozmarynem. Wymieszaj.
- Na talerzu rozłóż umyte i osuszone liście sałaty. Na sałatę wyłóż przygotowaną sałatkę.
Źródło przepisu: Przyslij przepis