Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g soja
- 200 g buraki
- 1 sztuka cebula
duża - 100 g wołowina
gotowana - 5 łyżek jogurt naturalny
gęsty - 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka napar z herbaty
- 1 łyżka sól
- 1 łyżka pieprz
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżka sok z cytryny
- 1/2 pęczki natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Soję umyj, zalej słabym, zimnym naparem z herbaty. Następnie zagotuj pod przykryciem i odstaw na 2 godziny.
- Buraki umyj, oczyść, ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
- Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z soją oraz burakami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i cebulę.
- Jogurt wymieszaj z koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny. Dodaj po szczypcie soli, pieprzu i cukru. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy