Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z soi, wołowiny i buraków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  soja
  • 200 g  buraki
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 100 g  wołowina
    gotowana
  • 5 łyżek  jogurt naturalny
    gęsty
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka  napar z herbaty
  • 1 łyżka  sól
  • 1 łyżka  pieprz
  • 1 łyżka  cukier
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1/2 pęczki  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Soję umyj, zalej słabym, zimnym naparem z herbaty. Następnie zagotuj pod przykryciem i odstaw na 2 godziny.
  2. Buraki umyj, oczyść, ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
  3. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z soją oraz burakami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i cebulę.
  4. Jogurt wymieszaj z koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny. Dodaj po szczypcie soli, pieprzu i cukru. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE