Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
4 sztuki duże pomidory
1/2 sztuki awokado
1 sztuka sałata lodowa
1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
30 dag piersi z kurczaka
1 sztuka duża czerwona cebula
6 sztuk ogórków konserwowych
olej
- Sos
6 łyżek gęstej śmietany 18%
3 łyżki majonezu
1/2 sztuki awokado
1 ząbek czosnku
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz mieloną papryką i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Pomidory, ogórki i awokado pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Umytą sałatę porwij na kawałki i ułóż na talerzach. Na wierzch połóż usmażone piersi kurczaka. Następnie dodaj pokrojone pomidory, ogórki i awokado. Całość posyp cebulą i kukurydzą.
- Sos: Śmietanę wymieszaj z majonezem, dodaj rozgniecione na papkę awokado i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka