Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
70 g rukola
1 główka sałata radicchio
1 sztuka papryka czerwona
12 sztuk pomidorki koktajlowe
10 kulek ser mozzarella
15 sztuk oliwki
nadziewane papryką1 łyżka sok z cytryny
sól
do smakupieprz
do smaku
- Sos:
1/3 szklanki ocet balsamiczny
2 łyżki miód
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obie sałaty oczyść, umyj i osusz. Paprykę oczyść, pokrój w paski. Mozzarellę i oliwki osącz z zalewy. Pomidorki umyj i pokrój w połówki.
- Składniki wrzuć do miski, oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
- Ocet wlej do małego garnka. Dodaj miód i gotuj, aż sos zacznie się pienić. Następnie zdejmij z ognia, odstaw do wystygnięcia. Gdy sos zgęstnieje polej nim sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki życia