Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z szynką, ananasem, selerem i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoiczek selera w zalewie
  • 1 sztuka puszka ananasów
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 200 g  polędwicy sopockiej pokrojonej w plastry
  • 100 g  sera żółtego w kawałku
  • 5 łyżek  majonezu
  • 2-3 łyżeczki  rodzynek
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę, seler oraz ananasa odsącz z zalewy. Ananasa, polędwicę i ser pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj majonez, sól oraz rodzynki. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE