Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g filet z kurczaka
- 100 g szynka
w plasterkach - 100 g mix sałat
z radicchio - 1 puszka fasola czerwona konserwowa
- 1 sztuka cebula
- 1/2 sztuki limonka
- 3 łyżki oliwa
- kmin rzymski
do smaku - kolendra
mielona, do smaku - curry
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i rozbij. Oprósz solą, pieprzem i curry. Następnie pokrój kurczaka i szynkę w paski i podpiecz na grillu przez 10 minut.
- Mieszankę sałat umyj, osusz. Cebulę pokrój w piórka. Fasolę osącz i wymieszaj z kurczakiem, szynką i miksem sałat.
- Sok z limonki wymieszaj z solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, kolendrą i oliwą. Sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki