Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g filet z kurczaka
100 g szynka
w plasterkach100 g mix sałat
z radicchio1 puszka fasola czerwona konserwowa
1 sztuka cebula
1/2 sztuki limonka
3 łyżki oliwa
kmin rzymski
do smakukolendra
mielona, do smakucurry
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i rozbij. Oprósz solą, pieprzem i curry. Następnie pokrój kurczaka i szynkę w paski i podpiecz na grillu przez 10 minut.
- Mieszankę sałat umyj, osusz. Cebulę pokrój w piórka. Fasolę osącz i wymieszaj z kurczakiem, szynką i miksem sałat.
- Sok z limonki wymieszaj z solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, kolendrą i oliwą. Sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki